Home >> boest! sport
Molenberg sport mensen 2022 4

BOEST! Sport en energie

Neem deel aan BOEST!. Bewegen in kleine groepjes of individueel, samen met een BOEST! professional. Met de professional en de andere deelnemers ga je plezierig regelmaat vinden in het bewegen of het helpt je om opnieuw ‘op te starten’ na een periode van inactiviteit.
Maar vooral; je gaat nieuwe mensen ontmoeten, samen bouwen aan je vitaliteit en je sociaal netwerk uitbouwen. Dat is ook een gezonde ontwikkeling!

Waarom is vitaliteit toch zo’n ‘hot item’? Een belangrijke reden: om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen zijn. Zelf doen en beslissen, zo min mogelijk afhankelijk zijn. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand door in beweging te blijven, niet alleen fysiek maar ook door elkaar te ontmoeten, te ondersteunen en aan te moedigen. Het maakt niet uit hoe, maar kom in beweging!

Twijfel je? Lukt het niet om het sporten vol te houden? Wel van plan maar nog geen actie ondernomen? Nou, één ding is duidelijk; je bent niet alleen! Maar juist ook de NIET fanatiekelingen onder ons ondersteunen we graag bij het starten! Op de bovenverdieping van Molenberg is een vitaliteitsruimte ingericht. Van loopband tot crosstrainer, van legpress tot roeibank. Denk aan een rustige, sfeervolle ruimte die tot doel heeft te werken aan jouw vitaliteit. Daarnaast zijn er mogelijkheden om buiten te sporten.

Kom eens kijken! De ruimte is bereikbaar via de trap.

Yoga molenberg 2023 5

Yoga

Wist je dat er ook yogalessen zijn op maandag? Yoga op de stoel tussen 09:30 en 10:30 uur en tussen 10:30 en 11:30 uur.

Gediplomeerd en ervaren yogadocente Anja Dekker geeft de Hatha yogalessen. Zij begeleidt je met ontspannen stem door diverse oefeningen en houdingen heen. Ga samen met haar en de andere deelnemers aan de slag met je fysieke en mentale welzijn en ontdek hoe je kan werken aan conditie, balans, flexibiliteit, kracht en innerlijke rust door middel van zachte houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Molenberg sport peter van lit 2022
Foto 22 11 2023 11 12 33

BOEST! Professional

Peter van Lit

Bij Molenberg geloven we in de kracht van samenwerking en de unieke bijdrage van elk teamlid. Daarom stellen we je graag voor aan BOEST! professional Peter van Lit. Investeer in jezelf en ga met hem aan de slag!

Onze BOEST! begeleider Peter van Lit is vitaliteitsdeskundige en brengt je graag in beweging op fysiek en mentaal vlak. Daar start je simpelweg mee door elkaar te ontmoeten. Persoonlijk BOEST!EN of BOEST!EN in groepsvorm; gezellig en stukken makkelijker vol te houden.

Maar wat houdt dat eigenlijk in: vitaliteitsdeskundige? Peter: ‘‘Ik help mensen om op hun eigen manier een betekenisvol leven te leiden. Hierbij kijk ik naar pijlers als energie, motivatie en veerkracht. Aan de hand daarvan gaan we werken aan een vitale basis om zo lang mogelijk een actieve levensstijl te behouden. Dat is investeren in jezelf, met een opbrengst voor nu, morgen en later.’’

Met ruim dertig jaar ervaring, heeft Peter veel mensen zien groeien naar een vitaler bestaan. Hij oordeelt niet, maar kijkt samen met jou naar het complete plaatje. ‘‘We letten op de uitdagingen in je leven en observeren alle ballen die je moet hooghouden, zoals omgaan met beperkingen, mantelzorg, carrière, kinderen en jezelf. Vervolgens geef ik je tools en vaardigheden gecombineerd met fysieke oefeningen om de jongleur-act, die het leven heet, met zelfvertrouwen aan te gaan. Daarbij maken we gebruik van de vitaliteitsruimte van Molenberg, maar gaan we ook vaak naar buiten voor een wandeling, lichte oefeningen en gesprekken.’’

Het draait niet allemaal om sets en herhalingen. Het draait om jou. Daarom wil de BOEST! professional de bewegingen ook focussen op functionaliteit.  ‘‘Daarmee bedoel ik, oefeningen doen die het dagelijks leven nabootsen. Ik geef graag tips mee om vooral ook thuis in beweging te blijven. Denk hierbij aan adviezen die helpen bij mobiliteit, balans, stabiliteit en houding, maar ook gericht op spierkracht, spierbehoud en stevige botten,’’ aldus Peter.

Of je nu streeft naar meer energie, stressvermindering of gewoon een gezondere levensstijl, met behulp van fijne gesprekken, oefeningen op moderne fitnesstoestellen, spelvormen en vrije, functionele bewegingen, ga jij niet alleen actief worden, maar houd je dat ook vol. Je gaat begrijpen waarom je dit doet en BOEST!EN wordt hierdoor steeds meer een moment voor jezelf. Laat staan dat het met Peter of de andere BOEST!ERS natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig is. Peter: ‘‘Binding met elkaar, een-op-een of in groepsvorm is enorm goed voor de gezondheid en het zelfvertrouwen. Door samen te bewegen creëer je gemeenschapsgevoel en deel je vreugde. Ontmoeten doet een mens goed.’’

Dus… Voel jij ook al een tijdje dat je weer in beweging ‘moet’ komen, maar weet je niet goed waar en hoe je moet starten? Begrijpelijk. Ontdek de kracht van beweging, begrip en ondersteuning tijdens BOEST!. Meld je aan en ga aan de slag met Peter!

Molenberg BOEST! Bastian   170 van 187
Molenberg BOEST! Bastian   108 van 187

BOEST! Professional

Bastian Mathijssen

Wil jij ook zo lang mogelijk je zelfstandigheid behouden? Dan is het belangrijk om met regelmaat te bewegen. Toch is het voor velen lastig de motivatie te vinden en actie te ondernemen. Onze BOEST! professional Bastian Mathijssen helpt je hierbij met zijn persoonlijke en motiverende begeleiding. Met hem ga je één-op-één gericht werken naar je doel. Hij moedigt je aan en wijdt zich toe aan jouw succes; de stimulans die je nodig hebt om door te zetten en vooruitgang te boeken.

Wil je lange wandelingen volhouden, zelf je boodschappen blijven tillen, iets aan je gewicht doen of gewoon fitter worden? Bastian helpt je hierbij, op jouw tempo, binnen of buiten. Na een kennismakingsgesprek kijkt hij samen met jou naar wat je wilt bereiken en hoe je graag actief bezig bent. Bastian: ‘‘We kijken naar waar je doelen liggen en welke soort beweging het best daarbij én bij jou past. Daarna gaan we gericht trainen naar je streven.’’

Bewegen kan in de vitaliteitsruimte bij Molenberg. Maar misschien lijkt het je wel leuker om een (beginners) hardloopsessie in het bos te doen? Volhouden en met plezier actief bezig zijn, vereist maatwerk. Bastian stemt de oefeningen af op jouw behoeften en wensen. Je balans verbeteren, sterker worden, je flexibiliteit vergroten of aan je conditie bouwen; hij staat voor je klaar als je persoonlijke motivator. ‘‘Samen gaan we ervoor zorgen dat jij je doel haalt!’’

Samen werken aan je vitaliteit, doe je bij Molenberg.

Meer weten over bewegen met onze professionals?
Bel naar 0111 – 65 44 00 of mail info@boerderijmolenberg.nl.

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 9.00 - 18.00 uur
Dinsdag: 9.00 - 18.00 uur
Woensdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag: 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 18.00 uur
Zondag: 9.00 - 18.00 uur

Molenberg...brengt je in beweging.

Midden in het leven staan, met of zonder beperkingen. Elkaar ontmoeten. Even de deur uit, een praatje maken, samenzijn. Genieten, lachen, eten, bewegen, eruit!

Welkom bij Molenberg.

Contact